Fargene og layouten har et retropreg, og minner om billedbøkene fra 70-tallet. Hun har blitt utfordret til å lage en hyllest i forbindelse med "Den lille larven Aldrimett"s 40 årsjubileum.
For den illustrasjonen fikk hun gullpris i bransjekonkurransen Visuelt 2010: http://visuelt.org/vinnere/2010/illustrasjon/cover/
Velfortjent pris - "en illistrasjon som får bladet til å hoppe ut av hylla".
Ideen med Jakob og Neikob er genial.
Blodrik er også en lek med navn, og ideen i den andre barneboka er kanskje mer absurd. Utseendemssig er boka større, har klarere farger og er trykket på glanset papir. Fargene er bevisst brukt for å vise sinnstemningen til hovedpersonene og byens befolkning forøvrig. Blodrik er full av blod av typen Rhesus Eksplosiv, og kan eksplodere hvis han blir for glad eller trist. Jobben hans er å tappe blod på blodfabrikken, slik at han ikke sprekker. Blodet brukes til alt som er veldig rødt: chiliketchup, neglelakk og julepynt. De som besvimer av tanken på blod, bør kanskje ikke konkretisere ideene. Også i denne boka står vennskap sentralt, Blodriks beste venn er Myggen, han hjelper til med å tappe blodet, blant annet stikker han litt ekstra når Blodrik blir glad. I tillegg kommer Vanda (a fish called?) på banen og vil ha blod for å lage et nytt hjertet til den døde hunder hennes. De lager masse hjerter som de vil frakte opp til skyene der de døde hundene er. Men hjertene er for tunge (det ligger dem tungt for hjertet å fastslå det). Løsningen blir at Myggen skal forsyne seg av chiliketchup, neste utfordring er en "kvervelvind". Her må jeg si at jeg får trøbbel med nynorsken, forøvrig synes jeg det er helt fint at det gis ut barnebøker og annen litteratur på nynorsk, men hvor mange sier "kvervelvind"?
Myggen kommer seg ut av av krisa ved å bruke den røde julepynten som lodd.
Boka leker med ordspill på blod: blodbøk, blodkar, blodår, tunge hjerter, blodappelsin, blodsmak, blodsukker, vaffelhjerter.
Om ikke anmelderen i Barnebokkritikk er blodfan, så er jeg det så definitivt :-)
Gratulerer, Kari!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar